Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 24 september 2024

gepost 6 days ago, op dinsdag, 24 september 2024 door Crew

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt of de veiligheidsvoorschriften tijdens een motorrace in het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge volledig zijn nagekomen. Zondagnamiddag kwam een motor in het publiek terecht. Daarbij overleed een toeschouwer, een 67-jarige man uit Maldegem.

—----------------------------------

De directie van Ontex heeft een tweede voorstel voor een sociaal plan klaar voor het personeel van de fabriek in Eeklo. Dat meldt de directie maandag. De luierfabrikant wil de fabriek tegen het einde van het jaar sluiten, waardoor 347 mensen hun job verliezen. Vorige week werd een eerste voorstel voorgelegd, maar de personeelsleden hebben het toen massaal verworpen.

—------------------------------------------

De laatste week van september is al jarenlang de Week van het Hart. Een periode waarin extra aandacht besteed wordt aan het belangrijkste orgaan van ons lichaam. Dankzij een nauwe samenwerking tussen cardiologen en huisartsen proberen ze ook in het AZ Alma in Eeklo patiënten met hartfalen strikt op te volgen.

—---------------------------------

De Academie van Aalter start een gouden feestjaar, om de vijftigste verjaardag te vieren. Met een feestprogramma dat het hele schooljaar duurt met ondermeer een nieuwe studierichting, en de aankoop van een nieuwe vleugelpiano.

—-------------------------------------

Het buurtwinkeltje Kwibus in de Roze in Eeklo sluit definitief de deuren. Maar liefst 31 jaar stond Isabel Cauwels elke dag in haar buurtwinkeltje. Het winkeltje was ook een geliefde stek voor de scholieren van Campus Richtpunt, het vroegere PTI.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws