Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 21 mei 2024

gepost 4 months ago, op dinsdag, 21 mei 2024 door Crew

Voor het eerst wordt echt duidelijk hoe de vernieuwde markt van Eeklo er gaat uitzien. De stad heeft daarbij een compromis gesloten om tegemoet te komen aan zoveel mogelijk vragen van de inwoners. Wanneer de werken aan de markt van Eeklo gaan beginnen is nog niet duidelijk, al is het de bedoeling om voor de zomer het startschot te geven.

—-----------------------------------

De plannen voor een nieuwe legerkazerne in Geraardsbergen lopen niet van een leien dakje. “Ons voorstel voor een kazerne in Ursel ligt nog steeds op tafel”, liet burgemeester Pieter De Crem (CD&V) weten. Het was Vlaams Belanger Paul Beheyt die de vraag stelde of het militair domein in het Urselse Drongengoed nog in aanmerking kwam om er een Oost-Vlaamse legerkazerne te bouwen.

—-----------------------------------------

Stad Eeklo zet de oudste holebi’s van de stad in de kijker.

Overal worden dezer dagen regenboogvlaggen gehesen, om de gelijke rechten voor LGBTQI+-gemeenschap in de verf te zetten. In Eeklo gebeurt dat ook aan het lokaal dienstencentrum Zonneheem.

—-----------------------------------

Komend weekend is het kleine Bassevelde opnieuw het epicentrum van de internationale voetbalwereld tijdens de 27ste editie van de befaamde U13Cup. Deze gaat door op zaterdag 25 en zondag 26 mei op de terreinen van KVV Klauwaerts Bassevelde. Meer info en tickets vind je hun website.

—-------------------------------------

Lani Spiessens (15) uit Maldegem heeft nationaal goud behaald op het Belgisch kampioenschap tumbling. Het meisje is aan een indrukwekkend parcours bezig. Vorige maand werd Lani Spiessens in Portugal ook al Europees kampioen.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws