Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 17 september 2024

gepost 3 days ago, op dinsdag, 17 september 2024 door Crew

De werknemers van luierfabrikant Ontex in Eeklo hebben het voorstel van het sociaal plan niet aanvaard. Een grote meerderheid stemde tegen. Ze vinden de ontslagpremie in het plan te weinig, en zijn daarom sinds vrijdag al aan het staken. Volgende week maandag zal de directie opnieuw onderhandelen over een nieuw plan.

—--------------------------------------

In Eeklo heeft het AZ Alma zijn zonnepanelenproject voorgesteld.

In totaal liggen er nu meer dan 2.300 zonnepanelen op het dak van het ziekenhuis en een speciaal gebouwde carport over de personeelsparking. Daarmee wil het ziekenhuis zijn energieverbruik vergroenen.

—----------------------------------

De vakbonden bij vervoersmaatschappij De Lijn roepen het personeel op om te staken vanaf 23 september. De bonden vinden dat De Lijn eenzijdige beslissingen neemt over de jaarplanning en dat er te veel flexibiliteit wordt geëist van de werknemers.

—------------------------------------

Politiezone Meetjesland heeft tijdens de zomer BOB-campagne in haar zone 1.615 ademtests afgenomen. Daarvan bliezen 39 chauffeurs positief.Hierbij benadert de zone voor het eerst het provinciaal gemiddelde.

—-------------------------------

Yves Van Daele, alias Balou, staat op 13 oktober in Aalter op de lijst van het Vlaams Belang. Yves is een grote allemansvriend met een duidelijke visie voor een heropleving van het centrum van Aalter”, zegt lijsttrekker Paul Beheyt van het Vlaams Belang.

—-------------------------------

De nieuwe parking in de Kerkstraat in Knesselare (Aalter) is officieel geopend, en kan vanaf nu gratis gebruikt worden. De parking ligt op de plaats van het vroegere KBC-kantoor in de Kerkstraat.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws