Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 15 oktober 2024

gepost 7 days ago, op dinsdag, 15 oktober 2024 door Crew

In Eeklo was de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezing het laagst van heel Vlaanderen. Amper 54 procent van de inwoners ging stemmen. Geen interesse in politiek lijkt de reden daarvoor.

—---------------------------------

Voormalig schepen Luc De Meyer (73) stopt na 42 jaar met politiek in Aalter. Hij geraakte niet meer verkozen op de lijst van Pieter De Crem.

De Crem lanceerde het nieuwe kartel cd&v/DU, net om Luc De Meyer aan boord te kunnen halen. Hij was altijd lid van N-VA, maar daar kwam het tot een breuk. N-VA scoorde in Aalter solo wel zeer sterk.

—---------------------------

De jarenlange alleenmacht van Pieter De Crem in Aalter is voorbij. Zijn lijst cd&v/DU haalt nog altijd met ruim 42 procent de meeste stemmen, maar niet meer de meerderheid van de zetels. De Crem zal dus met anderen moeten spreken. Hij moét Groen of N-VA erbij nemen. —-----------------------------------------------

Bakkerij Aernoudt opent eind deze week een nieuwe vestiging in Aalter.

De bakkersketen heeft de gebouwen van het vroegere café ‘t Soulistje grondig verbouwd. De opening moest eigenlijk al in het voorjaar gebeuren, maar er waren problemen met de vergunningen, waardoor alles wat langer duurde maar nu blijkt dat de winkel op vrijdag 18 oktober dan toch open gaat.

—----------------------------------------

De langverwachte heraanleg van de Markt in Eeklo is dan toch gestart. In de aanloop van de echte werken moet eerst een archeologisch vooronderzoek gebeuren. Daardoor ligt nu al een groot deel van de Markt open.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws