Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 13 augustus 2024

gepost 1 month ago, op dinsdag, 13 augustus 2024 door Crew

De politie werd opgeroepen naar evenement Trekkertrek in Knesselare voor een vechtpartij.“Toen onze ploeg ter plaatse kwam, waren de gemoederen eigenlijk al zo goed als bedaard”, zegt de politie. Maar ineens ging het weer verkeerd toen enkele bezoekers zich tegen de aanwezige politie keerden.

—-------------------------------------

Het aantal uitbraken van het blauwtongvirus in ons land heeft de kaap van 500 overschreden. Volgens cijfers tot en met vrijdag van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zijn er nu al in totaal 501 uitbraken. Vooral schapen zijn besmet met het virus. De brandhaard van de uitbraak bevindt zich nog steeds in Antwerpen, Luik en Limburg. Oost-Vlaanderen volgt met 57 uitbraken

—-----------------------------------

De plannen rond de Markt van Eeklo blijven voor verdeelde meningen zorgen. Het stadsbestuur heeft parkeren er ondertussen definitief verbannen. Er zijn ook plannen voor een heraanleg van de Markt, maar die blijven onduidelijk.

—-----------------------------------

Vliegclub Ursel viert donderdag haar 45-jarig bestaan met een luchtrally voor het grote publiek. Daarvoor kreeg zelfs één van haar oudste vliegtuigen een aangepaste staart. En er vindt ook een eerbetoon plaats aan Juliette D’hooge, het 10-jarige meisje uit Ursel dat vorig jaar overleed aan kanker.

—----------------------------

De organisatoren van het Herbakkersfestival zijn volop aan het nagenieten van een succesvolle driedaagse. In totaal zakten zo’n 8.000 bezoekers af naar Eeklo. Of er volgend jaar opnieuw een Herbakkersfestival zal zijn, is afhankelijk van wat er in oktober op politiek vlak gebeurt in Eeklo.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws