Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 10 september 2024

gepost 1 week ago, op dinsdag, 10 september 2024 door Crew

Goed nieuws voor de buurtbewoners van de Chalmetlaan in Zelzate. De voorzorgsmaatregelen, die van kracht waren door PFAS-verontreining op het terrein van de brandweerkazerne, zijn opgeheven.

Uit het bodemonderzoek van OVAM blijkt dat de verontreiniging weinig impact heeft op de omwonenden.

—------------------------------

Een autochauffeur die met meer dan de dubbel toegestane snelheid door de Knokstraat in Aalter reed, heeft van de politierechter een fikse boete én rijverbod gekregen.

—--------------------------------

De Toevlucht in Aalter start ook dit najaar een nieuw begeleidingstraject op voor mensen die willen stoppen met roken. Op maandag 16 september is er een vrijblijvend infomoment waarop iedereen uitleg krijgt.

—----------------------------------------

De Tieltsesteenweg in Eeklo moet deze week nog eens drie dagen dicht. De voorbije weken waren er al veel werken en omleidingen. Voor een noodkap en een veiligheidssnoei van twee bomen wordt de Tieltsesteenweg nog eens afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer en dit tot en met donderdag 12 september.

—-----------------------------------

De neutrale lijst Ons Dorp in Maldegem pakt uit met een nieuwkomer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Leen Anthuenis krijgt als nieuwkomer plaats twee, net onder lijsttrekker en boegbeeld Peter T. Van Hecke. Anthuenis komt uit Zele en kwam 15 jaar geleden in Maldegem wonen.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws