Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 10 oktober 2024

gepost 2 weeks ago, op donderdag, 10 oktober 2024 door Crew

Binnenkort komt er een jobbeurs in Eeklo die speciaal is gericht op werknemers van Ontex. De fabriek sluit op 20 december aanstaande definitief de deuren. Omdat er nog heel wat mensen zoeken naar een nieuwe job wil de stad Eeklo bijspringen.

—----------------------------------

Tijdens de nationale controleactie tegen afleiding in het verkeer, trok politiezone Assenede-Evergem maar liefst 15 rijbewijzen in. Ze deelde daarnaast ook heel wat boetes uit voor uiteenlopende overtredingen.

—---------------------------------

De Jumbo in Maldegem heeft woensdagochtend een ware knalstart gemaakt. Een paar honderd klanten stonden nog voor de opening klaar, om als eerste de nieuwe Nederlandse warenhuisketen te ontdekken. Aan de rand van het Meetjesland was er al een Jumbo in Zelzate, maar dit is de eerste in het hart van de regio. Tachtig mensen gaan er aan de slag, en er wordt nog personeel gezocht.

—------------------------------

Eeklo heeft het nieuwe OverKop-huis Het Spoor officieel geopend. De bovenverdieping van het jeugdhuis en muziekclub N9 in de Kerkstraat 121 is nu volledig ingericht om een warme thuis te worden voor jongeren tussen 13 en 30 jaar.

—-----------------------------------

Stad Eeklo heeft acht scholen in de bloemetjes gezet. Vorig schooljaar namen de stad en acht scholen in Eeklo deel aan de campagne ‘Operatie Proper’. De scholen maakten hun eigen site en directe omgeving proper en deden acties om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan.

—--------------------------------

De gemeente Maldegem gaat op zoek naar kandidaten om een voedingsautomaat uit te baten aan de vernieuwde ontmoetingszaal van Middelburg. Je krijgt de kans om met een eigen automaat levensmiddelen en streekproducten aan te bieden aan inwoners en passanten.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws